Stort Hjärta - Färjestad BK Blå Rummet stiftelsen

 GE MED HJÄRTAT OCH TA CHANSEN ATT FÅ EN GÅVA TILLBAKA
 
Klicka på bilden för att komma till storthjarta.se 
 
 
 
 
på hemsidan kan du läsa mer, men kopierar en text om stiftelsen och blå rummet här ändå.
 

OM FÄRJESTAD BK BLÅ RUMMET STIFTELSEN

Under åren har värdarna i Blå Rummet lagt märke till att flera av familjerna med sjuka och funktionshindrade barn har en mycket ansträngd ekonomi och att fattigdomen bland de sjuka och funktionshindrade barnen är stor. På grund av barnets sjukdom eller funktionshinder har inte föräldrarna möjlighet att arbeta heltid. Vidare kan barnen kan ha särskilda behov av hjälpmedel och mediciner som inte ersätts av samhället som frestar på ekonomin ytterligare. Tanken väcktes därför hos värdarna i Blå rummet att starta en stiftelse vars avkastning skall delas ut som ett eller flera stipendier till sjuka och funktionshindrade barn. De kontaktade konstnärer och presenterade sin idé, konstnärerna trodde på idén och skänkte tavlor vars försäljningsintäkt skall utgöra grundplåten till stipendierna. En stiftelse med namnet Färjestad BK Blå Rummet stiftelsen har bildats. Fler aktiviteter planeras för att tillföra stiftelsen ytterligare kapital, de kommer att presenteras på hemsidan under rubriken Nyheter.

 

OM BLÅ RUMMET

I samband med byggnationen av Löfbergs Lila Arena önskade Färjestad BK skapa en mötesplats för sjuka barn och funktionshindrade barn där de tillsammans med sina familjer kunde få se på ishockey och därigenom få ett avbrott från vardagen och dess problem. Sedan Löfbergs Lila Arena öppnades 2001 har blå rummet besökts av ca 6.000 sjuka och funktionshindrade barn som i samband med ishockeymatcher och konserter i arenan kostnadsfritt har fått ta med sig en anhörig. Verksamheten är mycket uppskattad och betyder oerhört mycket för de sjuka och funktionshindrade barnen.

STIFTELSENS ÄNDAMÅL

Färjestad BK Blå Rummet stiftelsen har till syfte att med avkastningen från tillgångarna bidra till att höja livskvaliteten för sjuka barn (tom 18 års ålder) och barn med funktionshinder, eller barn (tom 18 års ålder) som annars har svåra livsvillkor. Ändamålet tillgodoses genom att lämna ekonomiskt bistånd till den eller dem som styrelsen utser efter prövning utifrån destinatärens behov. Bidrag skall även kunna lämnas till juridisk person som verkar i linje med stiftelsens syfte.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Var med och hjälp dom sjuka barnen & skänk 100 kr eller mer till stiftelsen , så kan du vara med och vinna en spelning med Broken Door eller andra fina priser.  När du fört över pengar, så skriver du  Namn & Mejladress och en motivering på hemsidan  på högst tio ord.  I fältet kvittonummer skriver man : inbetalt till kontonummer.

 

Sprid de här så så många som möjligt får veta om Färjestad BK Blå rummet stiftelsen och om Hjärtegåvan! TACK!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0